Дитячі будинки закриють. Дітей – на «органи»?

«Реформи» від Супрун не знають людських меж. Вже з наступного року в Україні дітей не прийматимуть у дитбудинки.

До початку наступного року всі дитячі будинки будуть працювати у звичайному режимі, але паралельно повинна вестися робота, щоб всіх дітей, які залишилися без батьківської опіки влаштувати у сім'ї.

«З 2020 року дітей не прийматимуть в будинку дитини. Будуть створені всі умови, щоб ці діти могли повноцінно рости зі своїми рідними батьками. У винятковому випадку вони будуть жити у патронатній або прийомній сім'ї», - зазначила Супрун.

Вважається, що до 2023 року на місці дитбудинків будуть створені паліативно-реабілітаційні центри з кількістю місць, розрахованим відповідно до потреб суспільства.

«У створених центрах можна буде отримати послуги з реабілітації або паліативу. Центр також може надавати послуги по респісу – тимчасовому перепочинку батьків дитини з інвалідністю», - повідомила глава МОЗ.

А що ж буде з дітьми яких не буде куди влаштовувати? Щось у нас в Україні не так вже багато родин, які хочуть брати на виховання «чужих» дітей. Чи головне завдання Супрун дозволити вивозити дітей на «всиновлення» за кордон? Скільки ми вже чули «страшних» історій про те, як там діти зникали?

І потім, чому цими питаннями вирішила опікуватися громадянка США Супрун? Дітьми у таких будинках займається система соціального захисту, а не медична система? Нікого така активність не насторожує «громадянки України» з подвійним громадянством?

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон