У Херсоні енергоресурсів розікрали на десятки мільйонів

Рекорд за масштабами розкрадання блакитного палива встановив мешканець Херсона. Він украв його аж на 2,7 мільйона гривень,споживши більше, ніж якесь мале виробниче підприємство!

«Технологія» розкрадання цінного енергоресурсу була нехитрою: мешканець приватного будинку на вулиці Чайковського підключався до мережі в обхід лічильника, просвердлюючи підземний газогін та під'єднуючи до нього гумовий шланг. А вкраденим газом опалював простору хату і користувався ним задля інших побутових потреб. Місце підключення знаходили і заварювали, але минав час, і все повторювалося знову.

Співробітник підприємства «Херсонгаз» Наталя Пятниченко каже, що на «енергозлодія» неодноразово скаржилися до суду, але взяти з нього було нічого. Будинок, у якому він мешкає, записаний на дружину, а тому на нерухомість навіть арешту для забезпечення судового позову не накладеш.

До того ж таких, як цей надміру вигадливий херсонець, стає дедалі більше. Адже лише з початку цього року в області виявили 55 незаконних підключень до газових мереж, організатори яких «позичили» палива на 16,4 млн грн. Однак після викриття добровільно відшкодували збитків загалом на 386 тис. грн.

Приблизно те саме відбувається і з електроенергією: її в 2019-му вже встигли викрасти на 18,5 мільйона гривень! І кримінальна відповідальність за такі злочини, схоже, нікого не лякає: суми збитків, завданих такими злочинами, тільки зростають.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон