Херсонщина: на ОВК повністю перераховували бюлетені однієї з дільниць

Окружна виборча комісія №185 на Херсонщині прийняла рішення про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці №650579.Про це повідомив спостерігач ОПОРИ 22 квітня.

За словами спостерігача, ОВК прийняла таке рішення, тому що цифри на конвертах не сходилися й не можливо було розібрати написану інформацію. Про це був складений відповідний протокол.

Також 185-та ОВК виявила помилки у виборчій документації. Йдеться про такі типові помилки, як невірно зазначений час в протоколах, виправлення, відсутня чи помилково вказана кількість бюлетенів на конвертах тощо.

Більше 10 ДВК було відправлено на дільниці для складання уточнених протоколів.

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, ОВК №185 завершила процес прийняття протоколів про підрахунок 24 квітня, транспортування до ЦВК заплановане на 25 квітня.

Згідно з частиною 8 статті 82 Закону «Про вибори Президента України» за наявності скарг, заяв, відповідно оформлених актів, складених кандидатами, їх довіреними особами та офіційними спостерігачами, про порушення вимог цього Закону під час проведення голосування та (або) підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці, що ставлять під сумнів результати підрахунку голосів виборців на цій дільниці, окружна виборча комісія може прийняти рішення про проведення повторного підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці.

За матеріалами Громадянської мережі ОПОРА в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон