Фронтове свято для батальйону з Херсонщини

П'ять років тому, у найважчий для України час, її Збройні Сили поповнилися 17-м батальйоном, який нині є складовою 57-ї окремої мотопіхотної бригади.

Відтоді цей підрозділ гідно пройшов чимало «гарячих точок» на східному фронті, мав бойові втрати. Нині він отримав пункт постійної дислокації у Каховському районі Херсонщини, але зараз перебуває на ротації біля Красногорівки на Донеччині. Туди й поїдуть привітати підшефних бійців «сімнадцятки» херсонські волонтери з неформального об'єднання «Янголи добра».

— До літа вже недалеко, а зберігати у спеку запаси продуктів та питної води у бліндажах та взводних опорних пунктах важко. Тому на замовлення хлопців знайшли спонсора, і купили їм сім двохсотлітрових морозильних камер. Звісно, про подарунки до свята також не забули – замовили до п'ятиріччя цілий набір тортів без крему, аби в дорозі не попсувалися. І гостям, і подарункам там завжди раді, оскільки у 17-му батальйоні зараз чимало військовослужбовців родом з Херсона та районів області, — розповіла волонтер, директор туристичної фірми Наталя Бреус.

Загалом, минули ті часи, коли з мирних регіонів на фронт возили все підряд, бо українській армії і не вистачало буквально всього. Зараз централізоване постачання суттєво покращилося, тому партії допомоги складаються з конкретних речей і техніки, що їх везуть на окреме замовлення захисників Батьківщини.

Це можуть бути і автозапчастини чи акумулятори до «бувалого у бувальцях» транспорту цивільного зразка, вітаміни і ліки, а іноді – ті ж самі «морозилки». Та річ не тільки в подарунках — побачити гостей, і переконатися, що на мирній землі про тебе не забувають, теж багато важить.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон