На Херсонщині вода є - згоди нема

У Херсонській області аграрії вимагають відмовитися від запланованого підвищення тарифів на транспортування дніпровської води каналами для поливу.

Зростає напруження у відносинах між аграріями та меліораторами області. Фермери краю спільно з депутатами облради влаштували пікет під стінами управління водних ресурсів Херсонщини, вимагаючи відмовитися від запланованого підвищення тарифів на транспортування дніпровської води каналами для поливу.

Меліоратори наполягають на 30-відсотковому подорожчанні, а фермери переконані, що обґрунтованим є збільшення ціни на 12 відсотків. Зі свого боку працівники зрошувальних систем погрожують самі вийти на пікет до облради, обстоюючи новий тариф. Адже він дасть змогу підвищити їх зарплати, які не набагато перевищують чотири тисячі гривень на місяць.

Взаєморозуміння між сторонами начебто немає. Хоча, попри це, укладати договори на постачання води на нових умовах сільгосппідприємства Таврії вже почали. Дискутувати можна скільки завгодно, та якщо в спеку не подати на поля та рисові плантації воду, можна взагалі без урожаю залишитися.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон