Грип херсонців по серцю «вдарив»

Ненависний та докучливий грип, виявляється, здатен «наздогнати» херсонців і після того, як його епідемія вщухла.

Двоє городян захворіли на нього ще минулої зими. Але перебороли недугу самостійно – лягати до лікарні не знадобилося. Аж за два місяці по тому вони почали відчувати задуху, раптом порушився серцевий ритм. Ніяк не зв'язуючи погіршення здоров'я саме з ГРВІ, пацієнти звернулися до обласного кардіодиспансеру.

А там виявили, що грип таки «вдарив» по серцю – почалося запалення серцевого м'язу, викликане інфекцією. Тож хворих шпиталізували, і їх стан нормалізувався тільки після курсу прийому потужних антибіотиків. Тим не менш, медики й далі будуть спостерігати за перебігом подій: адже пацієнтів спіткала, без жодних перебільшень, смертельна загроза.

— Наслідком ускладнення після вірусного захворювання може бути міокардит, коли через запалення чи з інших причин серцевий м'яз перероджується у хрящову тканину. Це призводить до перебоїв серцебиття, і загрожує повною зупинкою серця та смертю, — коментує головний лікар кардіодиспансеру Олег Мазуряк.

– Серед мешканців Генічеського та Голопристанського районів Херсонщини у нас уже є два таких пацієнта, яких тепер може врятувати тільки заміна життєво важливого органу. Але вони чекають її вже два роки. Подібну трансплантацію готові виконати у зарубіжних клініках ряду країн без черги, проте вона коштує близько 150 тисяч доларів США. А таких грошей у хворих немає – для їх родин це захмарна сума.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон