Фінконтроль: результати на Херсонщині

Державний фінансовий контроль злагоджено функціонує на правильне застосування, неухильне дотримання правових і нормативних актів у бюджетній сфері.

Упродовж січня-березня 2019 року херсонські аудитори забезпечили відшкодування втрат майже на 5 млн грн.

За результатами ревізій оформлюються адміністративні протоколи за порушення деякими посадовцями окремих вимог чинного законодавства. Зокрема, 7 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 2 – до дисциплінарної, 2 осіб звільнено з посад.

Загалом, під час юридичного супроводу, фахівці Управління представили інтереси Південного офісу по 5-ти справам, брали участь у 10-ти судових засіданнях.

Крім того, херсонські аудитори ініціювали 6 позовів щодо усунення виявлених порушень перед органом прокуратури на суму понад 3 млн грн. До речі, відтепер, задоволений позов прокуратури про визнання недійсним рішення тендерного комітету, визнання недійсним договору на суму 477,5 тис грн.

Правоохоронні органи, за результатами розгляду матеріалів ревізій, проведених спеціалістами Управління, розпочали 5 досудових розслідувань. Повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення вручено 2 службовим особам.

Водночас, на виконанні у Державній виконавчій службі України перебувають шість рішень на суму 722,3 тис. грн, пред'явлених протягом останніх років.

Протягом І-го кварталу 2019 позови проти органу державного фінконтролю про оскарження вимог щодо усунення порушень не пред'являлись.

Таким чином, системна робота державних аудиторів спрямована на зміцнення фінансово-бюджетної дисципліни, упередження корупційних проявів на підконтрольних об'єктах.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон