«Туристичний ПрофіКемп» на Херсонщині

День 11 квітня для команд-учасників обласного масового заходу з профорієнтації учнівської молоді «Туристичний ПрофіКемп»,що проходив у Новій Каховці, залишиться днем незвичайних подій та спогадів.

Адже цього дня підбивалися підсумки роботи, що виконували школярі разом зі своїми наставниками протягом навчального року.

Конкурсанти досліджували райони, міста, селища області: їх визначні пам'ятки, події, історії людей, архітектуру, природне середовище, вивчали особливості професій, пов'язаних з туризмом. На основі зібраних матеріалів юні дослідники створили туристичні маршрути рідним краєм.

Саме ці матеріали презентували команди членам журі, які і обрали переможців.

За словами директора Херсонського обласного центру зайнятості Євгенія Єрашова Проект «Туристичний ПрофіКемп» є частиною профорієнтаційної роботи в обласній службі зайнятості.

«Це системна, кропітка, щоденна робота. Своєчасне проведення такої роботи з учнівською молоддю впливає на свідомий вибір їхнього професійного майбутнього, - зазначив Євгеній Єрашов під час роботи заходу. – За молоддю наше майбутнє, майбутнє нашої держави, ми маємо допомагати нашим дітям зробити правильний вибір, щоб вони жили і працювали в Україні».

Фіналістами обласного етапу проекту «ПрофіКемп» була визначена команда «Робінзон & company» Скадовського району, яка і буде представлять Херсонщину на міжобласних змаганнях фіналістів між Закарпатською, Львівською і Рівненською областями. Друге місто розділили команди «ПрофіFirst» Генічеського і «GreenCity» Голопристанського районів, третє місце посіла команда «Любоsvit» із Олешшя.

Вітаємо переможців і всіх учасників Проекту. Та чекаємо фіналу у червні місяці.

Довідково:

У рамках заходу відбувався Ярмарок професій Херсонщини, де професійно-технічні й вищі (І-ІІ рівня акредитації) навчальні заклади міст Нова Каховка і Берислав у формі майстер-класів ознайомили школярів з професіями, яким навчають.

Організатори Проекту «Туристичний ПрофіКемп» - Херсонський обласний центр зайнятості та Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки .

Проект підтримується обласною державною адміністрацією і впроваджується разом з Департаментом культури, туризму та курортів, а також Департаментом освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації.

Херсонський обласний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон