Як херсонцям переконатися, що вони не хворі на рак

Чи не захворів хто з вас, не дай Боже, на рак. Чи можна хворобу запідозрити у побуті не йдучи на прийом до лікаря?Які симптоми хвороби повинні викликати у вас стурбованість і сигналізувати вам про те що слід негайно йти до лікаря?

Виявляється світові вчені зараз нараховують 11 ранніх симптомів раку, наявність яких може бути сигналом того, що у вас може бути наявність онкологічного захворювання, а також можуть допомогти лікарям виявити їх на ранніх стадіях при обстеженні.

Медики заявили, що до таких симптомів раку відносять такі: різка і незрозуміла втрату ваги, тривале відчуття втоми. Дані симптоми можуть свідчити про рак товстої кишки або лейкемії.

Постійний біль, який не проходить навіть при прийомі препаратів – може бути причиною пухлини головного мозку, яєчника, прямої або товстої кишки.

Також тривожними «сигналами організму» можуть виявитися ущільнення на тілі і постійно підвищена температура тіла, оскільки захворювання впливає на імунну систему – ці симптоми можуть бути сигналом про рак крові.

Вчені звернули увагу на те, що нові веснянки, родимки і бородавки, а також зміна їх розміру або кольору також бути симптомами раку шкіри.

Одним з явних симптомів раку є постійний кашель, що супроводжується хворобливими відчуттями або з кров'ю, часті походи в туалет, діарея, запор, біль і кров при сечовипусканні, а також набряк ніг.

Труднощі при прийомі їжі можуть бути симптомами раку шлунка, стравоходу або горла.

Лікарі як і раніше радять у першу чергу не займатися самолікуванням, а йти на прийом. Проходити онкодослідження не менше як 1 раз на рік, у разі виявлення у себе вказаних вище симптомів йти до лікаря негайно.

Краще здати «зайві» аналізи, ніж «достроково» втратити життя. Цінуєте власне життя – бережіть його!

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон