Тіньові ділки і по селах від поліції на Херсонщині не сховалися

У багатьох селах Горностаївського району Херсонщини родинам допекли дрібні крадіжки металевих речей, до яких особливо ласі місцеві нероби, алкоголіки та наркомани.

Залізяччя вони потім задешево продають тим, хто скуповує такий брухт. І таких нерозбірливих закупівельників, у свою чергу, вирішили пошукати співробітники районного відділення Національної поліції.

Результат не забарився: у селі Заводовці оперативники накрили підпільний пункт закупівлі металобрухту, що його отримувало подружжя місцевих жителів у віці «за п'ятдесят». Справа була нехитрою — тіньові ділки мали промислові ваги, на які можна було покласти хоч тонну.

А зберігали метал на своєму задньому дворі. Там поліцейські відшукали понад тонну різноманітних виробів, у тому числі раму від мотоциклу зі збитим номером, та старий холодильник. Заяви про крадіжки такої техніки до відділення раніше вже надходили, тож вони можуть стосуватися саме цих непоказних знахідок.

Другий пункт закупівлі брухту, тільки пересувний, виявили також у селі Каїри. Це був звичайний мікроавтобус «Форд транзит» з вагами, на якому сюди прибули з сусіднього Бериславського району двоє етнічних ромів.

На момент появи правоохоронців спритники вже встигли напхати до салону 1,2 тонни всякого брухту, починаючи від обрізків труб, і закінчуючи всілякими тазами, казанами та каструлями. Все це відтепер перемістили до камери зберігання речових доказів на території відділення Національної поліції. І цілком вірогідно, що обікрадені селяни впізнають серед здобичі закупівельників свою техніку, інструмент чи посуд.

Та за будь-яких обставин, «металісти» відкрили свій бізнес, не маючи відповідних документів. Вони вже скоїли злочин незалежно від того, чи приймали крадене, чи ні. Тому отримані ними доходи підуть на штрафи, і чималі – фінансові санкції за такі «ігри» з Кримінальним Кодексом починаються з 8,5 тисячі гривень.

Але навряд чи такий урок когось зупинять. На зміну одним недолугим ділкам приходять інші охочі до «легких» заробітків. До того ж свято впевнені, що будуть завбачливішими та хитрішими, і відповідальності уникнуть. Звичайно, уникнуть...до наступного поліцейського рейду.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон