Ільченко: Ми через суд змусимо Луценко публічно і на всю країну спростувати ту брехню, яку він поширював щодо Мангера

Херсонський юрист Дмитро Ільченко, який виступає адвокатом Владислава Мангера у справі звинувачення його в організації вбивства Гандзюк,розказав як просувається цей гучний судовий процес:

Суд виніс рішення - Мангер залишається на свободі під заставою. Щодо нього повторно застосовано обов'язки не спілкуватися із свідками і потерпілим, здати закордонний паспорт та не виїжджати за межі Херсона, а також носити браслет.

Фактично, суд повернувся до початкового рішення судді Кіпчарського.

І це важливе рішення. Суд не піддався на тиск, погрози та залякування.

Все, що було у матеріалах провадження - це знову покази Торбіна і Павловського про "Миколайовича", а також покази Нікітенко, Димовського, Закревської та батька Гандзюк.

Нікітенко стверджував, що Галина Ляшевська (працівник облради) обіцяла йому відірвати голову - але в суді виявилося, що він просто "обматюкав" її, а вона пообіцяла йому дати ляпаса.

Димовський заявив, що Мангер скрутив у нього колесо з машини - і він це помітив коли воно вже відкрутилося. Їхав без колеса, судячи із його показів. Чому Мангер, навіщо він це робив - особливо враховуючи, що Димовський проти Мангера нічого не робив - не зрозуміло.

Закревська заявила, що за нею 1 раз їздив мерседес з 2 людьми східної зовнішності. Їздили 1 раз кілька вулиць, а потім припинили їздити. Чому підозрює Мангера - не пояснила.

А ось з батьком Гандзюк ситуація набагато трагічніша. Я не маю підстав не вірити його словам - озвучені дійсно страшні речі. Кілька днів, автомобіль, вночі. Переслідування. І СБУ, чомусь, не може знайти, хто ж його залякує.

Я дійсно побоююся, щоб СБУ не влаштувало йому "нещасний випадок". Справа в тому, що саме батько Катерини Гандзюк, лікар за професією, може бути свідком того, що Катерину Гандзюк вбила не кислота, а лікарська помилка. Справа в тому, що у випадку, якщо вона померла саме від недбалості лікарів - це ломає всю концепцію СБУ...

Я не кажу, що це виключає відповідальність за обливання кислотою - в жодному випадку. Винні у цьому страшному злочині мають бути покарані. Я кажу про те, що тут можуть виявитися дуже важливі моменти. В тому числі і версія про те, що Катерину Гандзюк "добили" співробітники СБУ, оскільки вона зрозуміла, що не Мангер її замовив і могла стати небезпечною для своїх кураторів.

На Мангері браслет - він точно ні за ким стежити не зможе. Тому сторона захисту буде наполягати на тому, щоб батьку Гандзюк був забезпечений захист. І так, мені прикро від того, що йому "дурять голову", розповідаючи про те, що загроза іде від Мангера.

Запобіжний захід обирається не з метою когось карати - покарання можливе лише після вироку суду. Ні, запобіжний захід обирається з метою унеможливити особі втечу від слідства або уникнення відповідальності. Мангер цього жодним чином не робить.

Ми збираємося отримати постанову про закриття провадження щодо Мангера або виправдовувальний вирок суду. Ми вимагаємо якнайшвидшого завершення розслідування.

І після цього ми через суд змусимо Луценко публічно і на всю країну спростувати ту брехню, яку він поширював щодо Мангера, - переконаний Дмитро ІЛЬЧЕНКО.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон