На адмінкордоні Херсонщини контролюватимуть повітря

На адміністративному кордоні з окупованим Кримом з 8 квітня розпочинається постійний моніторинг стану атмосферного повітря та наявності у ньому токсичних сполук.

Обласна комісія з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій ще кілька тижнів тому звернулася до ДС НС України із проханням відправити туди мобільну лабораторію (гроші на власну таку облрада досі не виділила), у зв'язку з відновленням роботи сумнозвісного отруювача — підприємства «Титан» в Армянську.

Прохання рятувальники виконали: вже незабаром на адмінкордон прибуде така лабораторія та троє її співробітників з Рівненської області. Вони працюватимуть як безпосередньо на КПВВ, так і по селах Каланчацького і Чаплинського районів, розташованих поруч.

Отриману в ході моніторингу інформацію щодня будуть викладати у вільний доступ для оприлюднення електронними та друкованими ЗМІ – за бажанням журналістів.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон