У Херсоні відкрилася виставка декоративного мистецтва

Вчора, 2 квітня, у Херсонській виставковій залі НСХУ відбулося відкриття обласної виставки декоративного мистецтва.

В експозиції представлені роботи 40 майстрів, серед яких уже відомі професіонали та студенти Херсонського державного та Херсонського національного технічного університетів.

Роботи досить різнопланові, цікаві, кожна має свій стиль та художнє бачення. Виконані вони у різних техніках та жанрах: на виставці можна побачити і витинанки, і роботи з дерева, і розпис по батіку, і гобелени, а також керамічні вироби та багато ін.

Привітати майстрів з відкриттям виставки прийшов депутат Верховної ради України Олександр Співаковський: «Хтось бачить тільки те, що в нього на кінчиках взуття, хтось бачить на відстані простягнутої руки, хтось бачить горизонт. Те, що я побачив сьогодні, означає лише одне, що є люди, які взагалі бачать за горизонтом.

Це і є сенс творчості. Таких людей в літературі називають пасіонарними людьми, тобто такими, які створюють з 1+1 3, 5. Якраз ці люди, як локомотив, і ведуть за собою цивілізацію. Мені дуже приємно було побачити у виставковій залі такі фантастично талановиті роботи студентів і заслужених майстрів України.

Хочу привітати всіх з великою роботою. Я дуже пишаюся тим, що в наших університетах є вчителі, які навчили студентів техніці, які навчили їх бачити красу та створювати її. Це дає надію на те, що високе мистецтво буде не лише в Києві, Львові, Харкові, а й у Херсоні».

Були присутні на відкритті й декан факультету культури і мистецтв ХДУ, кандидат педагогічних наук, професор, заслужений працівник культури України Микола Левченко та завідувач кафедри дизайну ХНТУ Олена Чепелюк.

«Ми дуже мало спілкуємося з нашим рідним державним університетом. Я у захваті від нашої співпраці! Сьогодні наші студенти бачать свої роботи на одних стінах разом з такими великими майстрами, як Шнайдер, Гепард. Для них це дуже важливо, тому що вони бачать заради чого вони працюють!», - зауважила Олена Чепелюк.

«Здавалося б, що зобразити наш сучасний світогляд через декоративне мистецтво досить важко, але це відбувається! Сьогодні тут, у Херсоні ми бачимо прекрасні витвори мистецтва. Для чого вони створюються? А для того, щоб популяризувати мистецтво серед людей, щоб люди, знайшовши п'ять хвилин часу, зайшли до цієї виставкової зали та отримали власне відчуття від спілкування з творчістю та мистецтвом!», - сказав Микола Левченко.

Отримати насолоду від споглядання робіт експозиції та поспілкуватися з мистецтвом херсонці зможуть до 16 квітня.

Наталя РОЖКОВАН

Фото Олександри Рожкован

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон