Закоханий чужоземець проміняв Мальдіви на Херсонщину

Інтернаціональну лав-сторі з транзитом екватор — український південь не втомлюються обговорювати в сільській глибинці на Херсонщині.

Невеличку Подокалинівку, від якої зовсім недалеко Олешківські піски, здивувала 48-річна землячка. Мало того, що Наталя знайшла судженого на Мальдівах і за нього заміж вийшла, так ще й коханого переконала жити в Україні!

Хоча чи мали місце, власне, умовляння, ще баба надвоє казала. Факт у тому, що заради симпатичної блондинки з Олешківщини смоляний брюнет, народжений в екзотичній острівській країні, наважився на далекий переїзд.

Саміу-Ібрагім з Мальдівської Республіки і українка Наталя зустрілися завдяки інтернету. Із заокеанським знайомим, який виявився ровесником, жінка спілкувалася через одну із соцмереж, і була б ця історія достатньо тривіальною, якби не її красиве, просто мильнооперне продовження.

Вже незабаром інтернет-бойфренд запросив жінку на романтичне побачення. Пара зустрілася на нейтральній території — островах Балі, які від Мальдів, не те, що вже від України, розташовані досить далеко. У реальному житті українка полонила мальдівця настільки, що пропозицію руки і серця він зробив її просто там же, на фоні екзотичних краєвидів.

Словом, додому жінка летіла по вуха закохана і щаслива. Ну аза деякий час коханого зустрічала вже вона, в рідному селі на Херсонщині. За словами Наталі, Україна, як і вона сама, Саміу-Ібрагіму припала до душі з першого погляду. Мальдівець, який на своїх островах звик до риби і рису, одразу ж оцінив нашу гречку і борщ. Українську страву № 1 він навіть готувати навчився — все заради коханої. А ще гість з екзотичних країв похвалив горілку, яку спробував вперше у житті.

Річ у тім, що у Мальдівській Республіці алкоголь під табу, місцеві не вживають навіть пиво. За вживання спиртного будь-якому мальдівцю світять два роки тюрми. Міцні напої на островах продають лише туристам, виключно у спеціальних барах і за документами.

В Україну Саміу-Ібрагім прилітав у січні минулого року, тоді ж закохані побралися. Розписали молодят в Олешківському РАЦСі. Вже у законної дружини чоловік гостював декілька місяців, за цей час він і визначився — житиме в Україні. Як розповіла Наталя, зараз її благовірний відлучився на батьківщину — за пакетом документів, необхідних для отримання дозволу на постійне проживання в Україні, куди повернутися розраховує вже через місяць. Чим займатиметься у країні, яку для себе облюбував, поки не відомо. Через переїзд Саміу-Ібрагіму доведеться назавжди попрощатися зі своєю професією.

На Мальдівах — групі островів коралового рифу — чоловік мав роботу, пов'язану з дайвінгом. Безкраї простори Індійського океану він проміняє на бархани. Поряд із Подокалинівкою жодного натяку на водойму, суцільні Олешківські піски. На Батьківщині Саміу-Ібрагіма спекотний, субекваторіальний клімат, тож декому доведеться звикати до української зими, часом лютої.

Ну а ще не виключено, що мальдівець вчитиме українську. Зараз пара спілкується завдяки «гугл-перекладачу» англійською, яку Наталя знає не дуже добре, тож радше чоловікові опанувати нашу мову. Але чого не зробиш заради кохання, яке не знає відстані і перепон?! Обраниця мальдівського романтика працює в продуктовому магазині і тримає домашню живність. І хто його знає, можливо, її заокеанському чоловікові до душі припаде домашнє господарство, оскільки Україна до душі?

Між іншим, історія з переїздом чужоземця заради кохання на Херсонщині непоодинока. Вже понад 25 років, як у селі Мала Лепетиха (Великолепетиський р-н) мешкає уродженець Пакистану Гохар Алі-Шах. Своє кохання — місцеву красуню Ліду — він зустрів у Запорізькому медінституті і більше не зміг повернутися в рідну країну. Рідною для нього стала Україна, у 2000-х пакистанця навіть обрали сільським головою. Малою Лепетихою Гохар Алі-Шах керував 8 років. Зараз чоловік повернувся до лікарської практики, треба сказати, досить успішної.

Минулоріч на Херсонщині зареєстрували 351 шлюб з іноземцями. У 2019-му таких вже 52. Більшість таких союзів уклають в самому обласному центрі, у районах — рідше. Одружитися в Україні для чужеземців зовсім не проблема, головне, щоб гість перебував тут легально.

— Іноземець подає заяву до РАЦСу так само, як і громадяни України. Наша служба робить запит щодо законності його перебування на території України через органи ДМС. Як тільки приходить відповідь, що в країні людина перебуває легально, шлюб зареєструють за стандартною процедурою — через місяць або ж терміново, за послугою «Шлюб за добу», — розповів начальник Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Костянтин Хутковський.

Географія женихів, які обирають наречених з Херсонщини, досить розлога — Росія, Польща, Молдова, Вірменія, Узбекистан, Ізраїль, Туреччина, Німеччина, Італія, Румунія, США, Ліван, Ірак, Єгипет і т. д.

Марина САВЧЕНКО
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон