Херсонців запрошують до екологічної акції

Хочеш безкоштовно взяти в оренду байдарку? Не питання. Для цього треба лише під час прогулянки підбирати сміття, яке трапляється на шляху.На жаль, таку акцію започаткували не в Херсоні. І такі умови у нас поки що не зустрічаються...

Проте по Європі такий екологічний челендж крокує дуже впевнено. Наприклад, такий сервіс пропонують гостям та мешканцям Гамбурга.

29 березня пробний заплив по озеру Альстер зробив міністр екології та енергетики Гамбурга Йенс Керштанд. Він прокотився по воді на байдарці і зібрав сміття, яке зустрів на своєму шляху.

Ідея з безкоштовним прокатом в ім'я екології німці запозичили у датчан. Вперше подібну акцію організація Green Kayak провела в Копенгагені. Завдяки цьому довкола Копенгагена зібрали 10 тон сміття.

Також умови акції зобов'язують його розповісти про цей челендж в соціальних мережах. Було б чудово, якби подібна ініціатива втілилась і в нашому місті чи області.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон