Несподіваний подарунок херсонським батькам

Далеко не у всіх розважальних чи закладах громадського харчування раді гостям з дітьми. Особливо, з маленькими.Тому і не особливо турбуються про їх комфорт. Проте незабаром такий стан речей має змінитись.

З 1 квітня 2019 року набувають чинності нові будівельні норми, якими передбачено обов'язкове проектування сповивальних столиків для немовлят в громадських вбиральнях. Таку новину оприлюднив заступник голови Мінрегіону Лев Парцхаладзе.

Столики стоятимуть в окремих санітарних приміщеннях поруч з туалетами. Це робиться задля того, аби ними змогли скористатися і люди з інвалідністю, а також батьки з маленькими дітьми протилежних статей, наприклад, мама і син, батько і донька.

Площа таких приміщень має складати 6-9 квадратних метрів. Також в них облаштують «тривожну кнопку» і систему оповіщення для людей з вадами зору та слуху.

Наразі ж лише у кількох херсонських закладах громадського харчування є маленькі сповивальні столики. Проте вони не в окремих приміщеннях, а знаходяться у вбиральнях.

Те, що ми сприймаємо як новацію, вже давно стало нормою у багатьох країнах світу.

В Європі сповивальні столики є практично у всіх громадських місцях. У найбільш дружніх до своїх громадян країнах такі столики встановлені не лише в жіночих, а й в чоловічих вбиральнях.

А подекуди і держава зобов'язує – наприклад, колишній президент США Барак Обама підписав закон, за яким чоловічі громадські туалети повинні бути обладнані повивальними столиками нарівні з жіночими.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон