Андрій Гордєєв: «Наша ідея - популяризація херсонської вищої освіти»

Сьогодні, 6 березня, голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв разом з народним депутатом України Олександром Співаковськимоглянув матеріально- технічну базу Херсонського національного технічного університету, а також зустрівся з викладацьким складом і студентами цього закладу.


«На першій Раді ректорів у травні 2016 року, коли Президент України доручив мені працювати в області, перед нашою командою було поставлено питання: як збільшити контенгент наших студентів, адже існувала тенденція зменшення студентів. Ми з відповідними структурними підрозділами почали аналізувати і працювати над рішенням цього питання. Нами було запроваджено обласну програму щодо збереженння людського капіталу, за якою ми оплачуємо навчання за гостродефіцитними спеціальностями. І відтік студентів з 75% зменшився до 68%. Сьогодні ми не зупиняємося та продовжуємо йти до цілі. Ми створюємо всі умови, а би ви, молодь, обирали Херсонщину. Наша ідея - популяризація херсонської вищої освіти», - зазначив Андрій Гордєєв.

Також він презентував присутнім перспективний план розвитку Херсонщини на 2019-2021 року, розповів про досягнення області за час свого перебування на посаді очільника області, а також анонсував плани та перспективи майбутнього.

«Ми хочемо продемонструвати вам перспективу та проект того, як і куди буде рухатися Херсонщина. Ми хочемо, щоб ви побачили своє майбутнє у Херсонській області. Запрошую вас долучитися до обговорення цього плану. Ми хочемо почути ваші пропозиціі», - звернувся до присутніх Андрій Гордєєв.

В свою чергу ректор Херсонського національного технічного університету Юрій Бардачов зазначив: «На сьогодні співпраця влади та освіти дуже важлива, адже тільки разом ми зможемо досягти результату. Андрій Гордєєв - єдиний губернатор, який присутній на майже всіх радах ректорів. Він зсередини знає проблему та робить кроки до її вирішення».

Наприкінці розмови кожний охочий мав змогу поставити запитання до спікерів і долучитися до обговорення перспективного плану області на найближчі 3 роки.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон