На Херсонщині «дорога смерті» стане безпечніше?

Автомагістраль Р-47 Херсон-Нова Каховка-Генічеськ мешканці села Тягинка, що в Бериславському районі області, називають дорогою смерті.

І багато в чому вони праві: адже пожвавлена траса йде просто через село, і там є крутий підйом, через який видимість обмежена.

Причому саме на тій ділянці, яку найчастіше переходять пішоходи: діти поспішають до школи, а дорослі – до торговельного містечка із кафе та магазинами. Перехід для них там є, але він тільки позначений смугами на асфальті, і в темряві його просто не видно. Багато хто з водіїв транзитних машин про нього не знає, і не встигає загальмувати, несподівано побачивши людину на дорозі.

Наслідки прогнозовані: лише з початку нинішнього року на «дорозі смерті» травмувалися двоє селян, а й до того подібних випадків було не злічити!

Терпець громаді Тягинки остаточно урвався. Вони закликають і дорожників, і поліцію зробити трасу Р-47 безпечнішою. «Ми ще торік підрахували: для облаштування пішохідного переходу з освітленням та встановленням світлофору, благоустроєм прилеглої території потрібно кількасот тисяч гривень. Але в громади, по-перше, такої суми вільних коштів немає. А по-друге, дорога є державною, то чому б не профінансувати проект саме з державного бюджету? Адже для нас це, без перебільшення, питання життя чи смерті», — пропонує Тягинський сільський голова Раїса Пономаренко.

У свою чергу, начальник Служби автодоріг Херсонщини Микола Савченко наголошує, що нинішнього року облаштування пішохідного переходу на трасі Р-47 не передбачено, бо є інші величезні витрати на ремонт розбитих автотрас. Тож у мешканців Тягинки остання надія: може, парламентарі від Херсонщини звернуть увагу на болючу проблему, і допоможуть її вирішити?

Актуальне питання, зокрема, депутат Бериславської районної ради Олексій Іванов задав на сесії райради присутньому на ній нардепу Івану Віннику. Той запевнив, що такий досвід є – схожу ситуацію із облаштуванням переходу вдалося залагодити у місті Таврійську. От тільки термін повноважень нинішньої каденції Верховної Ради цьогоріч спливає.

То чи дійдуть за цей час народні обранці до облаштування переходу на державній дорозі у селі на Херсонщині? Питання, як то кажуть, відкрите.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон