Сімейний рух – мейнстрім в суспільному житті країни

Початок весни був освячений в Українському домі в столиці Всеукраїнським форумом сім'ї. Лідери громадських об'єднань, релігійних конфесій і церков, освітяни і військові, народні депутати, міністри і підприємці зібрались обговорити Національну сімейну стратегію.

Найвищі посадові особи держави – Президент України П.Порошенко, секретар РНБОУ О.Турчинов, Міністр юстиції України Павло Петренко, Міністр молоді і спорту України Ігор Жданов, перший заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей, заступник міністра соціальної політики Олександра Чуркіна, народні депутати Ольга Богомолець, Юля Тимошенко, інші голови парламентських фракцій, державні та політичні діячі виступили на підтримку християнських сімейних цінностей.

Дуже цікавими були виступи іноземних гостей із Латвії, Ірландії, США, які заявили, що в їх країнах зараз поширюється сімейний рух, і вони готові об'єднати зусилля з українськими колегами за традиційні сімейні цінності.

Митрополит Київський та всієї України, Предстоятель Православної церкви України Єпіфаній, президент Всеукраїнського Союзу Церков християн віри євангельської Михайло Паночко, голова Всеукраїнського союзу церков євангельських християн баптистів Валерій Антонюк, лідери інших церков в своїх виступах були одностайними в оцінці не тільки духовного стану суспільства, але й демографічної ситуації та перспектив розвитку крани.

Дуже добре, що Форум позитивно зарядив міністрів та інших високопосадовців на активну роботу. У всякому випадку, вони всі говорили не тільки про бажання захищати українську сім'ю та традиційні цінності, але й розказали про проекти вже готових програм, які розпочнуть реалізовуватись в цьому році.

Я вірю в це. Більше того, учасники форуму домовились, що в квітні частина з них збереться на з'їзд громадського об'єднання «Національний конгрес батьків України», а заодно і проконтролює , що зроблено з тих обіцянок, які звучали 1 березня в Українському домі.

Голова Міжфракційного депутатського об'єднання за духовність, моральність та здоров'я Украни Павло Унгурян, лідери громадських та релігійних організацій України заявили про свою готовність підказати, а, якщо потрібно, то і допомогти державним службовцям прийняти вірні рішення, зробити вірні кроки для підтримки дітей, сім'ї, молоді України.

Під час обговорення резолюції форуму автор методики сімейного виховання в загальноосвітніх школах Адріан Буковинський наголосив, що згідно з Конституцією та чинним законодавством України держава має зобов'язання захищати інститут сім'ї, а секретар РНБОУ Олександр Турчинов підкреслив, що сімейна політика стає ключовою складовою стратегії національної безпеки України.

У виступах делегатів з різних куточків нашої держави, серед яких було чимало багатодітних мам і пап, в кожній з родин яких виховується від трьох до дев'ятнадцяти дітей, були конкретні пропозиції щодо підвищення розміру одноразової допомоги при народженні дітей, забезпечення на законодавчому рівні захисту права людини на життя з моменту зачаття до природної смерті, мінімізація кількості абортів, заборони комерційного сурогатного материнства, підвищення розміру державної соціальної допомоги на усиновлених дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім'ях громадян тощо.

Лідер Всеукраїнського громадянського руху «Всі разом за сім'ю» Руслан Кухарчук розповів про підготовку масових акцій на 2019 рік та запросив всіх присутніх на Всеукраїнську ходу на захист сімейних цінностей, яка відбудеться 8 червня 2019 року в Києві.

Якщо мода на традиційну родину – мама, тато, троє і більше дітей, пошириться на всю Україну, то наша держава матиме майбутнє!

Андрій ЯЦЕНКО, делегат Форуму,
резидент Кабінету експертів ВГР «Всі разом за сім'ю»,
голова ГО «Національний конгрес батьків України»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон