Що очікує Херсонщину в найближчі роки?

Кожна людина живе з вірою на краще майбутнє, це ж стосується і жителів Херсонщини. Мешканців області хвилює безліч питань, які стосуються покращення їхнього рівня життя.

В першу чергу жителів нашої області цікавить галузь охорони здоров'я, а саме боротьба з онкологічними захворюваннями, медична реформа, розвиток сільської медицини. Активно мешканці Херсонщини обговорюють стан доріг, освітню реформу, децентралізацію та багато інших важливих питань.

Для того, щоб вже сьогодні кожен житель Херсонської області відчув на собі покращення, був створений план перспективного розвитку області на 2019-2021 роки.

Саме цей план і обговорювали сьогодні, 28 лютого, у місті Херсоні.

Тож, як саме буде розвиватись Херсонська область у найближчі три роки?

На це питання відповідав губернатор Херсонщини Андрій Гордєєв під час прес-конференції, на яку були запрошені представники ЗМІ та громадськість.

Очільник Херсонської ОДА зазначив, що наразі вже вдалося вирішити безліч стратегічних питань та поліпшити загальноекономічний стан в регіоні.

За 2014-2018 роки, на Херсонщині було реалізовано біля 70 інвестиційних проектів на суму понад десять мільярдів гривень.

Завдяки цьому, до зведеного бюджету, тільки за останні два роки надійшло більше 70 мільйонів гривень податків та зборів.

Окрім цього, було створено біля 1000 нових робочих місць.

«В області вдалось зберегти мир, укріпити рубежі, посилити спроможність армії, завдяки чому інвестори зараз з впевненістю дивляться на Херсонщину, інвестують в її розвиток, а туристичний потік до наших курортів щороку збільшується», - зазначив Андрій Гордєєв.

Також під час конференції очільник області Андрій Гордєєв розповів і про ремонт доріг: «У 2016 – 2018 роках обсяг фінансування робіт на автомобільних дорогах загального користування становив 1 мільярд 273 млн грн. У 2017 році за довгий час існування дорожньої інфраструктури вдалося побудувати майже 28 км нових доріг. 2018 рік став рекордним в частині фінансування дорожньої інфраструктури».

Взяв участь у прес-конференції і директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Віктор Короленко, який зазначив, що наразі великим досягненням на Херсонщині є обласна програма боротьби з онкологічними захворюваннями на 2019-2023 роки, а також проект створення й оснащення Південного центру радіаційної онкології на базі обласного онкологічного диспансеру.

Також, за 5 років в області створено 29 центрів первинної медико-санітарної допомоги, відкрито 7 пунктів постійного базування бригад екстреної медичної допомоги, 2 центри сателітного гемодіалізу. До того ж в області було запущено програму «Електронна охорона здоров'я»

Щодо освіти, то Андрій Гордєєв зазначив, що на Херсонщині відкрито 6 закладів дошкільної освіти, створено 948 додаткових місць у дитячих садках та 20 опорних школах, придбано 42 нові шкільні автобуси, оснащено 134 сучасні навчальні кабінети, а також запущено 7 інклюзивно-ресурсних центрів, придбано сучасні інтерактивні засоби корекції для 254 інклюзивних класів. На разі створюється 17 навчально-практичних центрів професійної освіти.

Не залишилася поза увагою і спортивна сфера. Протягом 2016 – 2018 років в області відкрито 25 майданчиків зі штучним покриттям та виділено кошти з державного бюджету і залучено кошти місцевих бюджетів на будівництво ще 12 таких майданчиків.

Галузь культури також зазнала змін на краще: було відроджено Кам'янську Січ, «Чорноморські ігри», поновлено роботу по реставрації будівлі Обласного Палацу культури, а також зроблено капітальний ремонт фойє Херсонського академічного обласного театру ляльок.

«Однак, перерахованих результатів звичайно недостатньо для повноцінного розвитку регіону. Ми продовжуємо нашу роботу щодо процвітання Херсонщини. Впевнений, що це в наших силах і разом у нас все вдасться», - підсумував голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.


P.S. Указом Президента України від 21 квітня 2015 року № 224/2015 було утворено Раду регіонального розвитку як консультативно-дорадчий орган при Президентові України. Основними завданнями Ради регіонального розвитку було визначено сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування у питаннях напрацювання оптимальної моделі розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади, здійснення реформ у сфері децентралізації управління регіональним розвитком, вирішення проблемних питань життєзабезпечення регіонів.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон