На Херсонщині дорожні роботи самі себе прогодують?

У Любимівській ОТГ у Херсонській області збираються коштом місцевої скарбнички відродити закинутий кар'єр біля села Каїри, де раніше добували вапняк.

У Любимівській об'єднаній територіальній громаді, куди ввійшли сім сіл з Каховського та Горностаївського районів Херсонщини, збираються коштом місцевої скарбнички відродити закинутий кар'єр біля села Каїри, де раніше добували вапняк.

Він стане доступним матеріалом для тутешніх дорожників.

«У селах є десятки вулиць узагалі без твердого покриття. А вапняк чудово підходить для того, щоб їх замостити. Це підтверджує досвід того ж села Каїри: там вапняк поклали на одній вулиці, і покриття протрималося десять років! Експерти стверджують, що родовище вапняку - багатюще. Громаді його вистачить на десятиліття, ще й сусідам залишиться. У перспективі дорожній ремонт сам себе прогодує», - сподівається голова Любимівської ОТГ Сергій Коновалов.

Для розробки кар'єра планують створити комунальне підприємство. Спочатку техніку для нього братимуть в оренду, каже Сергій Коновалов. Надалі сподіваються заробити на свою.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон