Юлія Тимошенко про справу Гандзюк: Ну що, вони пішли «по беспределу»

Генеральна прокуратура звинуватила Владислава Мангера в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.Мангера, і нікого більше. Ні керівництво області від БПП. Ні депутата від БПП, чий помічник передавав гроші виконавцям злочину.

Моя команда проаналізувала всі 5 сторінок підозри Мангеру. Жодного факту чи доказу причетності. Лише домисли прокуратури. Так само, як колись було в справі проти Юрія Луценка, до речі...

Очевидно, що це політична провокація. Очевидно, що це брудна боротьба Порошенка за владу. Очевидно, що робиться все, щоб вивести БПП з-під удару і приліпити в це жахливе вбивство «Батьківщину». Через прокуратуру переводять стрілки на людину, яка твердо заявляє про свою непричетність і готова доводити це в суді.

Я вимагаю, щоб Юрій Луценко, який відкрито підтримав Петра Порошенка як кандидата в президенти і є його кумом та який публічно критикував інших кандидатів, – через свій очевидний конфлікт інтересів пішов у відпустку на період виборчої кампанії.

Я вимагаю, щоб Генеральна прокуратура публічно оголосила про роль членів команди Порошенка Гордєєва, Рищука, Паламарчука у справі Гандзюк.

Я вимагаю, щоб слідство у справі було проведено швидко і неупереджено, прозоро і публічно. Лише так силові структури можуть заперечити звинувачення в політичному забарвленні справи.

Я закликаю Петра Порошенка не використовувати силові структури у виборчій боротьбі і не фальшувати кримінальні справи на політичне замовлення.

Люди, які на словах ведуть Україну в Європу, і на ділі мають сповідувати демократичні цінності і вести вибори чесно, - заявила Юлія Тимошенко.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон