Херсонську школу привітали керівники Херсонщини

Вчора, 31 січня, у Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Куліша відбувся святковий концерт з нагоди 27-ої річниці створення херсонської Школи гуманітарної праці.

Привітати ШГП з днем народження і прийшли почесні гості - керівник Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, голова обласної ради Владислав Мангер і народний депутат України Олександр Співаковський, який поділився своїми враженнями:

- Яскравий концерт на честь 27-річчя Школи гуманітарної праці пройшов сьогодні у Херсонському обласному музично-драматичному театрі ім. Миколи Куліша. Цей навчальний заклад з'явився завдяки зусиллям його директора Артема Олександровича Кияновського.

Тут велику увагу приділяють як гуманітарним наукам, так і точним. Минулого року відкрився другий корпус школи, в якому обладнані сучасні класи фізики, математики, робототехніки. Школа популярна у Херсоні, тому з'явилася потреба у нових класах.

Цей навчальний заклад можна поставити поряд із Фізико-технічним ліцеєм Херсона, створеним Миколою Івановичем Бабенко та Херсонським академічним ліцеєм імені Олега Васильовича Мішукова. Ці три навчальних заклади дають гарну базу знань дітям, а об'єднує їх те, що створені вони людьми, які змогли втілили свої сміливі проекти у життя.

У Школи гуманітарної праці гарна команда вчителів, які вкладають свою душу, дають молоді не тільки знання, а формують їх особистість. Адже молодь зі сформованим світоглядом, чітким баченням свого майбутнього і є рушійної силою для нашої країни.

Тож бажаю Школі гуманітарної праці подальшого розвитку, гарних учнів і щоб через наступні 27 років прийшли привітати рідну школу нинішні учні, які стануть вже самі батьками і для своїх дітей також оберуть освіту на Херсонщині, у Школі гуманітарної праці".

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв додав, що «Виховання та становлення дітей як особистостей відбувається саме у стінах школи. Крім знань, які вони тут здобувають, у них формується характер, життєві принципи, визначаються пріоритети та будуються плани на майбутнє.

Саме тому дуже важливо створити достойні та якісні умови навчання нашим діточкам. Ваша школа – він сучасний заклад освіти, який з роками став не лише затишнішим, а й безпечнішим завдяки сучасній системі охорони.

Вітаю педагогічний колектив та учнів НВК «Школа гуманітарної праці» із 27-річчям рідного закладу! Бажаю подальшого процвітання та наснаги для виховання нового покоління, яке прославлятиме Херсонщину на весь світ!», – звернувся до присутніх Андрій Гордєєв.

Навчально-виховний комплекс «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради розпочав свою роботу 31 січня 1992 року. З 1992 року до 1993 розпочався перший навчальний рік. У школі навчалося 75 учнів (5 класів: чотири перших і один другий). З 1995 року школа є базою для оздоровлення діточок школа – сиріт та дітей з багатодітний сімей. У 2000 році НВК «ШГП» було визнано переможцем міського конкурсу «Школа року».

Залучення дітей до національних і культурно-історичних цінностей відбувається за допомогою введення нових предметів. У школі з перших днів навчання викладають дисципліни за авторськими програмами. Програма передбачає не тільки обов'язкові дисципліни, а й такі, як: англійська та німецька мови, основи кримінального права і процесу, філософія, історія релігії, греко-римська міфологія, історія мистецтв, театр, хореографія, шахи. З 1 вересня 2012 року у закладі було введено інклюзивне навчання.

Навчання і виховання учнів на рівні європейських стандартів забезпечує кваліфікований колектив. Специфіка ШГП в тому, що у кожному класі початкової та старшої школи працюють і класний керівник, і вихователь, що забезпечує не тільки постійний контроль з боку дорослих, а й тісний контакт дорослих і дітей, як в навчальний час, так і в позаурочний. Учні школи беруть участь у Всеукраїнських олімпіадах і посідають призові місця.

За матеріалами Інтернет

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон