Херсонські аудитори дослідили стан справ на підприємстві, де займалися розмноженням рослин

Херсонські аудитори провели державний фінансовий аудит діяльності ДП «Виробничий південний біотехнологічний центр» за період з 01.01.2015 по 01.10.2018.

Підприємство тимчасово не виробляє оздоровлений посадковий матеріал, виноград, плодові і інші культури, маючи у користуванні земельні ділянки площею 171 га, лабораторію мікроклонального розмноження садивного матеріалу плодових і ягідних культур, блок з прискореного їх розмноження.

Кредиторська заборгованість по заробітній платі, через незабезпеченість витрат Підприємства відповідними доходами, становила 343,0 тис. грн.

Внаслідок невідповідності окремих укладених договорів законодавчим вимогам, Підприємство і державний бюджет недоотримали доходів від оренди майна, за розрахунками, загалом на суму 57,6 тис. грн за період з 01.03.2018 по 01.10.2018.

Підприємством не стягнуто заборгованість з боржника в межах терміну позовної давності в сумі 200,3 тис. грн.

Аудитори засвідчили, що Підприємство функціонує за відсутності затверджених фінансових планів, перспективних планів з оздоровлення його фінансово-господарської діяльності і оптимального використання державних ресурсів. Таким чином, не забезпечено реалізації всіх виробничих можливостей.

Тому запропоновано вжити низку заходів задля виведення Підприємства з процедури банкрутства. Наприклад, рекомендовано Мінагрополітики розглянути питання про надання поворотної державної підтримки Підприємству. Передусім для повноцінної виробничої діяльності на земельних сільськогосподарських угіддях та необхідно поновити функціонування лабораторії мікроклонального розмноження садивного матеріалу.

Також фахівці запропонували розробити ефективну програму виходу Підприємства зі стану провадження у справі про банкрутство шляхом контролю за управлінням і розпорядженням державного майна.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон