В Олешківській райраді вшанували пам'ять героїв Крут

101 рік тому українська молодь продемонструвала справжній героїзм, любов до України і ціною власного життя запалила дух патріотизму майбутнім поколінням борців за незалежність України.

Сьогодні, з нагоди Дня пам'яті героїв Крут, за ініціативи голови Олешківської районної ради Павла Потоцького в Олешківському центрі культури та дозвілля відбувся вечір-реквієм, ведучим, автором сценарію якого був депутат районної ради Роман Чухалов зі своєю командою – учасниками арт-гурту «102-FM», представниками міської ради.

Аби достойно вшанувати пам'ять героїв Крут, на урочистостях взяли слово для виступу заступник голови обласної ради Віталій Булюк, бійці 8 батальйону української добровольчої армії, захисники Вітчизни, учасники АТО нашого району, були запрошені працівники бюджетних організацій, молодь, підприємці, громадськість та ЗМІ.

– Саме у ці важкі для України часи, ми віддаємо данину шани героям Крут, усім, хто в різні роки, та й сьогодні, відстоює інтереси українців: інтереси державності, соборності та свободи, – відзначив у своєму виступі очільник депутатського корпусу Павло Потоцький, вручивши Подяки кращим бійцям 8 батальйону української добровольчої армії.

А учасники заходу заспівали гімн та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Після урочистостей відбувся показ фільму «Крути. 100 років битви» та короткометражок про нелегку воєнну долю тих, хто зараз захищає нашу державу.

Глядачам важко було стримати сльози, дивлячись, як юнаки поклали свої голови за визволення Вітчизни. Україна пишається молодими Героями. Пам'ять про них – невмируща. Вічна їм слава.

За матеріалами Олешківської районної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон