Співаковський: має бути соціальне партнерство між владою та закладами освіти, щоб Херсон не занепадав

Разом із Юрієм Ніконовим, начальником управління освіти Херсонської міської ради, відвідав Херсонську школу № 27,яка працює із 80-х років.

Тут створені гарні умови для освітнього процесу – навчальний заклад просторий і доглянутий. Школу обирає багато батьків для навчання своїх дітей.

Для мене як для очільника Комітету Верховної ради України з питань науки і освіти важливо почути від колег-освітян, яких змін вони прагнуть і щоб вони висловили свою думку стосовно законодавчих змін, які відбуваються останнім часом в освітньому просторі. Тому багато уваги під час спілкування приділили саме законотворчим питанням. Але говорили і про прості життєві речі, які хвилюють кожного українця, це отримання Томосу Україною, комунальні послуги,політична ситуація в країні і за її межами.

Один з найголовніших моментів, на якому я хотів би зупинитись за результатами цієї зустрічі – це недостатній рівень співпраці місцевих депутатів із вчителями, про що сказав і Юрій Ніконов під час нашого спілкування.

На жаль, херсонські депутати забули про те, що можуть вплинути на рівень зарплат вчителів у місті. Наприклад, міський голова Києва підтримує вчителів столиці, забезпечивши їм суттєве підвищення зарплати. Безумовно, бюджет Києва набагато вищий за Херсон, але ж і у нашому місті великий профіцит, який дозволяє подбати про майбутнє покоління херсонців, підвищивши зарплату вчителям, покращивши матеріально-технічну базу шкіл, а отже забезпечити якісний рівень освіти.

Хочу нагадати, що на відміну від міста, в Херсонській області діє Програма людського капіталу, яку підтримують і депутати обласної ради, і голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, і голова обласної ради Владислав Мангер, за рахунок чого вдалося останнім часом знизити рівень міграції молоді з Херсонщини.

І лише забезпечивши гарні умови для вчителів, і майбутніх освітян у тому числі, можна говорити про розвиток області і міста. В освітніх закладах поки ще є вчителі фізики, математики, інформатики, але немає наступності у професії. Тож не треба забувати про соціальне партнерство між владою та закладами освіти для того, щоб Херсон не занепадав, а навпаки розвивався.

Народний депутат України Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон