Співаковський: Фінансовий ресурс громад повинен змінювати життя людей

Аби переконатися в тому, як парламентські законодавчі ініціативи втілюються на місцях народний депутат Олександр Співаковський відвідав Антонівський ясла-садок №4 комбінованого типу з логопедичними групами Херсонської міської ради.

Приміщення теплі і затишні: минулого року освітній заклад розпочав роботи з термосанації будівлі та встановив енергоефективні вікна та двері. Зробив крок для змін, як і декілька років тому, обираючи автономію. Тож і в столовій смачна гаряча їжа, яка подобається дітлахам (40% компенсує місцевий бюджет).

Але колектив створює умови не лише для комфортного перебування дітей у закладі, але і максимально докладає зусиль для того, аби дітям було цікаво під час виховного процесу, є і сучасний комп'ютерний клас для старшої групи. Спілкуючись з дітлахами, яка щиро ділилась своїми набутими знаннями, розумієш, скільки кропіткої праці докладають щодня вихователі та їх помічники.

Невеличкий концерт з патріотичними піснями та віршами порадував, адже зростає нове покоління громадян незалежної держави, для яких змалечку поняття рідної України є важливим.

Розмова з колективом - це відкрите спілкування, це звіт про свою роботу у парламенті та на виборчому окрузі, можливість почути запитання, які найбільше хвилюють освітян і дати відверті відповіді. Адже законодавчі ініціативи втілюються на місцях і важливо почути думку тих, хто їх втілює.

Приємно, що серед питань - і щодо розвитку інфраструктури Херсона, створення умов для занять дітей у позашкільний час, продовження навчання самих освітян для власного розвитку та кар'єри, адже педагог у сучасному світі повинен весь час вчитись. А місцева влада, яка є соціальним партнером, повинна сприяти цьому, бо в результаті законодавчих ініціатив громади отримали додатковий фінансовий ресурс, який повинен інвестуватись у інфраструктуру, змінювати життя людей.

Дякую колективу закладу за теплу зустріч, а дітлахам - за янголяток, виготовлених власними руками, - відмітив Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон