У Херсоні відбувся попередній показ вистави особливого театру

Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара завжди намагається слідувати світовим культурним тенденціям,а також оперативно реагувати на потреби різних категорій користувачів, зокрема з обмеженими можливостями.

Тому на початку листопада у книгозбірні розпочав свою діяльність театр «Звичайна роль – особливий актор», учасниками якого стали діти-аутисти, діти з синдромом Дауна та діти з ДЦП.

Під керівництвом досвідченого режисера Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша І.В.Корольової відбувалася робота над реалізацією вистави «Дивовижні пригоди книжкової феї у бібліотеці», що об'єднала в собі три фрагменти з відомих світових творів: «Пригоди Незнайки» (М.Носова), «Маленького принца» (А. де Сент-Екзюпері) та «Аліси в країні пригод» (К.Льюїса).

Останні два місяці юних акторів були насичені репетиціями, хвилюючою підготовкою власних образів, виготовленням костюмів. І ось – 12 січня відбувся попередній показ вистави, куди були запрошені батьки та родичі особливих акторів.

Чудова гра артистів яскраво продемонструвала, скільки праці та сил було вкладено в реалізацію постанови. А емоції та хвилювання глядачів показали, наскільки театр особливого актора та розвиток інклюзивної бібліотеки взагалі важливі для місцевої громади.

Запрошуємо усіх мешканців та гостей Херсона відвідати офіційну прем'єру вистави «Дивовижні пригоди книжкової феї у бібліотеці», яка відбудеться 23 січня о 15:00 у стінах Херсонської обласної універсальної наукової бібліотека ім. Олеся Гончара

Усі бажаючі можуть долучитися до ідеї впровадження інклюзивного мистецтва у нашому місті!

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон