Депутати Олешківської райради ініціюють зустріч з керівником виконавчої влади Херсонщини

Сьогодні, 11 січня, в Олешківській районній раді відбулося термінове засідання президії для обговорення виконання рішень сесій та делегованих повноважень районній державній адміністрації, на яке були запрошені директори навчальних закладів представницького органу влади. Вів засідання очільник депутатського корпусу Павло Потоцький.

Під час роботи президії надійшло чимало нарікань від Олешківського Інклюзивно-ресурсного центру, Центру по обслуговуванню установ і закладів освіти району (ЦОУЗР), директорів шкіл про нехтування певними нормами закону з боку виконавчої влади.

Так, районна державна адміністрація не включила у програму соціально-економічного та культурного розвитку Олешківського району на 2019 рік фінансування ремонтних робіт створеного першого в області Олешківського Інклюзивно-ресурсного центру, не затвердила кошторис та плани ЦОУЗР, зриваючи цим термін виплати заробітної плати освітянам, тендерні закупівлі по енергоносіях, продуктах харчування, придбанню паливно-мастильних матеріалів. На звернення ЦОУЗР пояснити, чому не затверджує розпорядник коштів кошторис і плани на 2019 рік разом з розрахунками, отримали таку відповідь:

Павло Борисович під час засідання президії проінформував присутніх, що неодноразово звертався до голови райдержадміністрації Олени Кравченко-Скалозуб стосовно пояснення щодо нехтування рішеннями депутатського корпусу, навіть висловлення їй недовіри з боку народних обранців не дало позитивних зрушень.

Та Олена Валентинівна жодного разу не надала юридично обґрунтованого пояснення, чим постійно ігнорує делеговані повноваження, порушуючи цим основний закон нашої держави – Конституцію.

Голова районної ради Павло Потоцький намагався достукатися і до вищих органів виконавчої влади – клопотав перед губернатором Херсонщини з проханням допомогти розібратися у ситуаціях, які неправомірно створює місцева районна державна адміністрація.

Підсумувавши засідання президії, народні обранці разом з директорами шкіл вирішили особисто зустрітися з очільником області Андрієм Гордєєвим. Оскільки вони не виключають, що подібні події є одним зі шляхів розхитування суспільно-політичної ситуації у нашому, прикордонному регіоні, за принципом «чим гірше, тим краще»...

Можливо, відповідь у тому, що голову Олешківської районної державної адміністрації не цікавлять стабільність нашого району, не цікавлять жодні конструктивні пропозиції задля добробуту і процвітання нашого району, а цікавить лише з'ясування відносин між певними особами?! Але це жодної користі для плідної роботи у нашому районі та державі не несе!

За матеріалами Олешківської районної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон