Секрет херсонських «королівських» стипендій

Двоє майбутніх верстатників з міського суднобудівного ліцею з бюджету отримують, як усі, майже чотириста гривень на місяць.

Але після здобуття спеціальності вони зобов'язалися відпрацювати два роки на Херсонському машинобудівному заводі, і це підприємство додало їм власну стипендію — ще по 1500 гривень. Тож у місяць виходить цілком пристойна сума майже у дві тисячі гривень: «королівські» умови для вчорашніх школярів!

Директор ліцею Юрій Новосад нагадує, що ХПСЛ залишається нині єдиним професійним закладом на Херсонщині, де готують кваліфікованих працівників не тільки для підприємств машинобудування, а й для суднобудівної галузі.

Керівники чотирьох верфей обласного центру постійно скаржаться на нестачу електрозварників та складальників суднових корпусів.

Але водночас не поспішають запроваджувати для ліцеїстів аналогічні стипендії, аби мати гарантоване поповнення трудових колективів. Хоча перемовини з цього приводу, каже Юрій Новосад, тривають.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон