Як у Херсоні лікарню лихоманило через аварію

Робота одного з найбільших лікувальних закладів Херсона опинилася під загрозою через дорожню аварію.Вантажівка, яка доправляла мінеральну воду до приватної аптеки, в ході недолугого маневру звалила бетонну опору лінії електропередач.

Під час падіння стався обрив проводів та кабельної лінії Інтернету у клінічній лікарні імені Афанасія та Ольги Тропіних. Внаслідок цього сталося коротке замикання, вимкнулося світло та медична апаратура у адміністративно-господарській частині, пологовому й травматологічному відділенні.

У травматології якраз оперували пацієнта – його врятувало тільки те, що вдалося переключитися на резервну трансформаторну підстанцію, і за п'ять хвилин відновити електропостачання.

Внаслідок інциденту вийшло з ладу кілька комп'ютерів, однак керівництво стаціонару вкрай обурило навіть не це.

«Аварійні служби під різними приводами ухилялися від ліквідації наслідків надзвичайної події. Лише після того, як я особисто зателефонував до міськради, і нагадав, що під час військового стану лікарня має бути повсякчас у повній готовності до прийому постраждалих, енергетики приїхали, встановили новий стовп і усе полагодили. Але впродовж семи годин заклад лихоманило. Тепер підраховуємо збитки», - зазначив у бесіді з власкором «Голосу України» головний лікар міської клінічної лікарні імені Тропіних Леонід Ремига.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон