Соціальні ініціативи херсонського комунального підприємства

Соціальній ініціативі комунального підприємства «Херсонська енергосервісна компанія» (КП «ХЕСКО») «Визнач серію будинку – зроби крок до енергоефективності» потрібно надати статус регіональної ініціативи.

Про це директор КП «ХЕСКО» Лариса Леонова сказала під час Дня сталого розвитку у Херсонській області, який відбувся у обласній науковій бібліотеці ім. Гончара. Вона звернулася до голів ОСББ із пропозицією налагодити діалог із владою у напрямку енергоефективності.

На думку Лариси Леонової, саме органи влади разом з керівниками ОСББ повинні опікуватися заощадженням енергоресурсів у Херсоні, результатом чого будуть і заощадження коштів, і поліпшення екологічної ситуації.

До того ж соціальна ініціатива сталого розвитку – «Визнач серію будинку - зроби крок до енергоефективності» є візитівкою Херсонщини та важливою іміджевою складовою енергоефективності житлового фонду.

Така ініціатива для Херсона є актуальною та підштовхує до формування колективного мислення і дій людей у сфері енергоефективності, змінює свідомість мешканців області в сторону раціонального використання енергетичних ресурсів, створює умови для залучення інвестицій на впровадження енергозберігаючих заходів та програм.

Цілі соціальної ініціативи - це зменшення витрат бюджетних коштів на капітальні ремонти та енергоефективні заходи житлових будинків шляхом:

- систематизації житлового фонду за будівельними серіями;

- виконання пілотних енергоефективних проектів;

- проведення енергетичних аудитів з метою формування інноваційного продукту інвестиційна програма енергоефективності житлових будинків;

- впровадження соціального діалогу між ОСББ, громадськими організаціями та виконавчими органами міської ради за допомогою КП «ХЕСКО» для формування демократичного суспільства.

У Херсоні на пропозицію КП «ХЕСКО» вже відгукнулися 144 ОСББ. За результатами такої роботи буде створена база даних будинків, впорядкована за серіями, що дасть можливість централізовано розробляти проекти з енергоефективності житлового фонду міста Херсона для залучення інвестицій.

Для того, щоб спеціалісти підприємства визначили серію будинку (це необхідно для подальшого проектування енергоефективних заходів) головам ОСББ потрібно надати зображення фасаду вашого будинку в електронному вигляді (фото), поповерховий план та інші документи стосовно будинку, які є в наявності. Вони допоможуть пришвидшити процес визначення серії будинку.

За матеріалами комунального підприємства КП «ХЕСКО»
пров. Пугачова, 5; тел.: (0552) 456-444; office@xesko.com.ua.

P.S. Нагадаємо, одним із механізмів реалізації права на участь у місцевому самоврядуванні, згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», є місцева ініціатива. Відповідно до ст. 9 вищезгаданого Закону члени територіальної громади мають право ініціювати розгляд будь-якого питання, віднесеного до відання місцевого самоврядування.

Порядок внесення місцевої ініціативи на розгляд ради визначається представницьким органом місцевого самоврядування або статутом територіальної громади з урахуванням вимог Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності". {Частина друга статті 9 із змінами, внесеними згідно із Законом № 2388-VI від 01.07.2010}.

Нагадаємо, що у 2017 році ініціатива «Визнач серію будинку - зроби крок до енергоефективності» була визнана Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства України однією з кращих практик в Україні.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон