Якість херсонської води в одному фото

Вода з-під крана – предмет гордості фінів. За даними комітету водних ресурсів при ООН, вода в Фінляндії – найчистіша в світі.

Швейцарія знаменита не лише шоколадом і сиром. Якість швейцарської води порівнюють з бутильованою, тільки краще – в ній дотриманий ідеальний баланс мікроелементів і мінеральних солей.

У числі країн, населення яких з задоволенням п'є водопровідну воду – Франція. Жителів Відня надзвичайно радує факт того, що з їхніх кранів тече смачна вода з артезіанських джерел, про якість якої печеться держава. Контролем бактерій, мінералів і рівня pH у водопровідній воді Італії займаються спеціальні організації. Результатом їх роботи стало не тільки відмінну якість води з-під крана, а й води в фонтанах.

Норвегія, Люксембург, Великобританія, Швеція, Німеччина, Ісландія – і в цих країнах пити воду з-під крана можна без побоювання.

Список країн, де проточну воду вкрай не рекомендується вживати для пиття, представлений, в основному, державами Східної Європи.

Тобто, Україна також є у цьому переліку.

Херсон, на жаль, теж не може похвалитися смачною та безпечною водою в кранах. І хоч ми відмовилися від хлорування і перейшли на більш сучасний метод очищення води з Дніпра, пити її все одно не рекомендується. Козенятком, як в казці, не станеш. Але організм такій волозі навряд зрадіє.

Про якість херсонської води можна сміливо запитувати у власників бойлерів. Фахівці кажуть, що чистити його потрібно хоча б раз на рік, інакше дарувальник гарячої води накаже довго жити.

Автор цих рядків уже кілька років поспіль полегшує життя водонагрівачу і чистить його І щоразу те, що виявляється всередині, просто шокує (просто подивіться на фото).

Минулого року цілий 1 кг і 100 грам бруду витягнув майстер з мого водонагрівача! Цього року – трохи менше кілограма. І якщо вся ця краса осідає на стінках електроприладу, то її частки, зрозуміло, потрапляють і на шкіру і в сам організм.

І тут питання не тільки до самої води, але і до комунікацій. Трубах, по яких рідина потрапляє в наші будинки, далеко не один десяток років. І всередині в них картина ще страшніша, ніж у домашньому бойлері...

Олена ПІМЕНОВА
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон