У Херсонському державному університеті відбувся День відкритих дверей

Херсонський державний університет — один із найстаріших і найпотужніших вишів Півдня України, зі своїми давніми, вже усталеними традиціями.Одна з таких гарних традицій — щороку проводити для майбутніх вступників та їх батьків День відкритих дверей, - повідомив народний депутат України Олександр Співаковський.

Сьогодні, 16 листопада 2018 року, ХДУ вкотре гостинно приймав у своїх стінах потенційних абітурієнтів. На всіх його поверхах і факультетах можна було побачити зграйки допитливих старшокласників майже з усієї Херсонщини.

Зізнаюся: мені приємно, що молодь настільки вдумливо підходить до вибору закладу, в якому здобуватиме знання і опановуватиме основи майбутньої професії. Це свідчить про серйозність їх намірів щодо здобуття вищої освіти, про усвідомлення важливості цього кроку для власної капіталізації.

Тому що роки навчання промайнуть швидко, і вже через якихось 5-7 років на плечі цього покоління ляже відповідальна місія - творити майбутнє Херсонщини та держави в цілому.

Для гостей було організовано зустрічі і з керівництвом вишу, і з деканами факультетів, де вони мали можливість отримати відповіді абсолютно на всі свої запитання.

Та й показати було що. Адже Херсонський державний університет невпинно розвивається, щороку модернізує і вдосконалює умови і для навчання, і для змістовного дозвілля студентів.

Нагадаю, влітку ми відкрили сучасні лабораторії з хімії і робототехніки, у вересні – невеличку їдальню у навчальному корпусі № 5. І незабаром чекаємо на відкриття оновленої спортивної зали. А вже у наступному році на території вишу з'явиться сучасний басейн, який ми будуємо для студентів усіх навчальних закладів та мешканців міста.

Сподіваюся, що сьогоднішній захід був в усіх сенсах корисним для майбутніх абітурієнтів і допоміг їм визначитися у житті, розставити пріоритети та відшукати вектори свого подальшого розвитку, - наголосив Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон