Медичний просвітницький проект успішно реалізують на Херсонщині

Сьогодні, 14 листопада, Всесвітній день боротьби із цукровим діабетом. На жаль, хвороба не обирає ані за національністю, ані за статками, ані за будь-якою іншою ознакою. Це одне з найбільш поширених захворювань у світі.

Прикро, але українська статистика останніх років не дуже тішить: рівень захворюваності збільшився у порівнянні з рівнем п'яти і навіть десятирічної давнини.

Одним із пріоритетних завдань "Самопомочі" є просвітницька діяльність, зокрема з медичних питань. Більше того, по всій країні "Самопоміч" проводить медичний проект, однією зі складових якого є безкоштовний аналіз крові на вміст цукру.

Куратор проекту у Херсонській області Олена Бідуля розповідає: "Проект виявився настільки затребуваним у Херсонській області, що лише у жовтні 3 224 особи перевірили вміст цукру у крові та отримали фахові консультації від медичних працівників, яких залучила "Самопоміч".

Команда "Самопомочі" приділяє велику увагу галузі охорони здоров'я, як на Херсонщині, так і в Україні в цілому. Зокрема народний депутат Ірина Сисоєнко переконана, що Верховна Рада має нарешті демонтувати нині існуючу та сформовану ще за часів Радянського Союзу систему охорони здоров'я.

Об'єднання "Самопоміч" - Херсон

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон