Херсон має можливість оновити парк тролейбусів

31 жовтня мав робочу зустріч з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку, які пропонують надати фінансування на оновлення електротранспортної системи в Херсоні.

Подібні проекти вже з успіхом реалізувалися у багатьох містах України, таких як Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Полтаві. То, чому б і Херсону не скористатися позитивним досвідом інших обласних центрів.

ЄБРР може залучити приблизно 10 млн євро зі ставкою приблизно 6% на оновлення рухомого складу тролейбусів у Херсоні та проінвестувати в розвиток відповідної інфраструктури.

Остаточна сума буде визначена після переговорів із міською владою та проведення перевірки підприємства КП «Херсонелектротранс».

Також мною було висунуто пропозицію продовжити мережу електротранспорту до прилеглих до Херсона населених пунктів. Таким чином, ми звільнимо місто від маршруток і переведемо все на електричний транспорт. Ми додамо в проект Комишани, Чорнобаївку, Олешки, Білозерку та інші. Адже велика кількість населення працює в обласному центрі. Поки у нас є бачення, що потрібно розширити мережу тролейбусів до 100 одиниць.

Крім кредитування проектів удосконалення транспортної системи, ЄБРР пропонує фінансову допомогу проектам у сферах водопостачання, утеплення приміщень, переробки твердих побутових відходів тощо.

Голова Херсонської ОДА Андрій ГОРДЄЄВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон