На Херсонщині небезпечна вода

Нинішнє літо для Херсонщини стало чи не першим за всі роки незалежності курортним сезоном, який пройшов без колективних отруєнь в оздоровницях.

Хоча поодинокі випадки кишкових захворювань і траплялися, погоди вони не робили. Така позитивна тенденція пояснюється тим, що в дитячих таборах, пансіонатах та готелях достатньо і відпочивальників, і грошей, щоб підтримувати інфраструктуру в порядку, жорстко дотримуватися правил санітарії та гігієни. Але є потенційне джерело небезпеки — питна вода.

Оздоровниці здебільшого качають її з артезіанських свердловин і додатково не очищують. Обладнання цих свердловин працює десятками років, давно не модернізувалося і те, що вони подають нагору, безпечною субстанцією назвати важко.

Із цим згодні й фахівці Лабораторного центру Херсонщини. Перевіривши проби питної води, вони дійшли висновку, що у курортних Генічеському та Скадовському районах третина не відповідає нормам через жорсткість, перевищення допустимого рівня хлоридів та сульфатів.

А в Скадовському районі області 13 відсотків проб були ще й із ознаками бактеріологічного забруднення! Тому треба міняти іржаві і потріскані трубопроводи, пробивати нові свердловини замість замулених старих тощо.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон