Херсонці, радійте теплу

У Херсоні останні дні спекотного літа - 2018. Ще тиждень... і синоптики обіцяють спад температури. Вже після першого вересня середньодобова денна температура не буде вище 25, а нічна на рівні 15 – 17 градусів тепла.

І якщо вересень ми ще переживемо у більш менш комфортних погодних умовах і спеки вже не буде, але й холоди ще не близько (от правда дощитиме регулярно), то вже у жовтні слід буде задуматися про те, як пережити холод зими.

І якщо у Херсонському міськвиконкомі про те, що зима таки буде дізнаються у той день коли випаде перший сніг і завалить всі проїзди, то «турботу» Кабінету міністрів України (КМУ) про нас ми відчули вже.

У КМУ потурбувалися аби цю зиму ми пережили у «затишку» та «теплі». А тому заздалегідь, ще з 1 травня понизили соціальні норми споживання газу для опалення приміщень з 5 м³ до 4,5 м³ на 1 м².

Для того, аби ви зайвий раз не сушили собі мізки як там бути із електрикою і тут про вас «подбали» - так само понизили норми її споживання одразу на 20 кВт/год на 1 м². Було 51 кВт/год на 1 м², а встановили 30 кВт/год на 1 м².

Слід так само нагадати, що поки, до 1 вересня для населення та підприємств теплокомуненерго діє стара ціна газу у розмірі 6957,9 грн за 1 тис. м³ (із ПДВ). І це є суттєвим каменем спотикання у переговорах між Україною та МВФ.(Більш детально по цій темі у матеріалі «Газ або життя. Що обираєте, херсонці?»).

Отже, херсонці, радійте теплу, акумулюйте його. Прикро, що не можна зайві градуси разом із городиною з власної «фазенди» «закатати» у кілька десятків «бутильків».

А як було б здорово у холодні січневі дні відкупорити таку собі баночку із шматочком сонця та природнім теплом?

Втім, про що це я, у нас Уряд про нас турбується... Навіщо себе перенавантажувати. Про нас подбають... Шлях розчищають ... на той світ!

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон