І херсонці теж озброюються

Національна поліція офіційно повідомила, що відповідно до її реєстрів сьогодні на руках у громадян України знаходиться 893 тисяч одиниць вогнепальної зброї.

За даними Департаменту превентивної діяльності Нацполіції, станом на 31 липня 2018 року у власності громадян України перебували 892 854 одиниці вогнепальної зброї. В даному випадку мається на увазі виключно зареєстрована мисливська «нарізна» та «гладкоствольна» зброя.

У Департаменті зазначають, що у порівнянні з 2016 роком кількість офіційної зброї стало менше, тоді на офіційному обліку було понад 920 тис. одиниць.

Про офіційно зареєстровану зброю, яка стріляє кульками Департамент поліції не повідомляє. З неофіційних джерел відомо, що це може бути ще приблизно 1 мільйон одиниць.

Скільки зараз вогнепальної зброї летальної дії мають на руках українці доводиться тільки здогадуватися. Аналітики кажуть, що це може бути від 1 і до 2 мільйонів одиниць різного виду озброєння. Тут враховують і набої, і пістолети, і гранатомети, і гранати, і більш «важку» «артилерію».

Кажуть, що у когось у приватній власності є навіть танки та пушки. Як відомо все це безкарно розкрадається на Сході, а потім безконтрольно потрапляє на руки «приватних» власників «законослухняних» громадян України.

А потім ми дивуємося: звідки у нас зростання насильства і збройних нападів?

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон