У Херсоні відкривається виставка білоруських митців

Завтра, 16 серпня в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гончара відбудеться відкриття виставки «Білоруси з Україною в серці".

34 картини вже побачила вся Україна, і тепер херсонці також матимуть можливість ознайомитися з надзвичайною експозицією і скласти свої власні враження про надбання білоруських митців.

Майже 3 роки тому за ініціативою благодійної організації «Міжнародний фонд Волошка» білоруські художники мали змогу на 5 днів поїхати в зону проведення АТО і зобразити побачене на полотні. Саме ці роботи, створені в найгарячіші дні 2015 року в селі Піски та його околицях, будуть представлені на заході.

В картинах митців через пензлі та фарби відображена сувора атмосфера війни, аскетичний побут, характери й емоції несхитних у волі до перемоги добровольців, що не змогла б передати жодна фото чи відео техніка.

Саму виставку присвятили двом бійцям, які поклали життя на Сході за незалежність України — білорусу Алесю Чаркашину (позивний «Тарас») та українцю Віталію Тіліженко (позивний «Кекс»).

Алеся Черкашина, зокрема, дуже багато чого пов'язувало з Херсоном. Молодий хлопець жив в нашому місті і навчався в духовному навчальному закладі на території Антонівського СМТ. Портрети бійців також можна побачити серед робіт білоруських художників.

Мета заходу полягає у піднятті проблематики добровольчого руху, що став на захист країни в самий важкий для неї час, тим самим утримавши державність і мир в більшості українських міст. Донести до українців думки про долі і мотивацію іноземців, що добровільно беруть участь в україно-московській війні – і є основною ціллю виставки.

На заході також будуть присутні запрошені гості: бійці тактичної групи Білорусь, зокрема Ян Мєльніков, керівник міжнародного балогодійного фонду "Волошка" і куратор виставки Анжела Душаєва, а також батько загиблого добровольця Алеся Черкашина – Микола Черкашин, що приїде з Білорусі, і вперше відвідає виставку.

Відкриття виставки відбудеться у четвер, 16 серпня 2018 року о 16:00 в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гончара (3-й поверх)

Організаторами виставки в місті Херсон є ініціативна група активістів херсонського майдану: Євгенія Мироненко, Анастасія Добущак, Владислава Яценко.

Регіональний інформаційний центр
КЗ "Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара"
Херсонської обласної ради

Тел. для довідок: 22-64-48

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон