Нова тротуарна доріжка з'явилася у Горностаївці на Херсонщині

Хто був на дитячому ігровому майданчику у центрі селища Горностаївка, або йшов до місцевого храму, очевидно звернув увагу, що там облаштовують пішохідну доріжку.

Вона з'єднає майданчик з дорогою, що веде до церкви. Не знаю, чи когось це зацікавило, а мені, як журналісту, хотілося знати подробиці: чия ідея, хто дав кошти та зрештою – хто виконує роботи.

Отож, взяла фотоапарат і піщла до робітників, які викладали тротуарною плиткою згадану доріжку. У них дізналася, що доручив їм робити цю справу директор ПСП «Дружба» Володимир Луговець. Згодом у розмові з Володимиром Івановичем з'ясувала все, що цікавило.

Ідею викласти тут тротуар, він виношував давно: хотів аби дітям було зручно добиратися до ігрового майданчика, а парафіянам – до храму.

Та все за хліборобськими клопотами якось не вистачало часу цим зайнятися. Говорить, треба було ще тоді, коли облаштовували ігровий майданчик, дати кошти на цю доріжку, щоб одночасно все зробили. Багато розповідати не хотів, лише зазначив: не для піару роблять добру справу, а для блага людей і у славу Божу. Та все ж вдалося з'ясувати: підприємству вона обійдеться десь у 20 тисяч гривень.

Доріжку довжиною близько 35 метрів та завширшки 1,2 метра дружбівці викладають зі знанням справи. Назвати свої імена відмовилися, та й під об'єктив фотоапарата не дуже хотіли попадати. Тож те, що вдалося зафіксувати, свідчить: не звикли хвалитися – для них головне зробити справу вчасно і якісно.

...Мені завжди приємно розповідати про гарні справи, особливо коли благодійники допомагають усувати проблеми, з якими не має можливості впоратися влада.

Говорять: «з миру по нитці – голому сорочка». Це справді так.

Пригадайте: завдяки спільним зусиллям влади і громади виклали тротуарною плиткою центральну площу та алеї у сквері; створювали матеріальну базу районного оздоровчого табору для дітей; група молоді з власної ініціативи встановила лавки на центральній алеї парку; зрештою, усім районом долучалися до волонтерської діяльності, щоб допомогти нашим воїнам... Словом, можемо, коли захочемо.

Навколо нас багато справ, які чекають на увагу і підтримку. Як бачимо, вистачає й тих, хто з доброї волі та безкорисливо допомагає долати складні життєві ситуації, робить для села та людей добру справу. Долучаймося до них - пам'ятаймо, що добро починається з кожного з нас.

Любов РУДЯ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон