У Херсоні зникнуть маршрутки

Щоправда, станеться це відбудеться не миттєво... Сам процес планують розтягнути аж до 2030 року.

Ледь не щодня херсонці діляться у соцмережах власними враженнями від поїздки у жовтих маршрутках. То відмовляються перевозити пільговиків, то нечемно поводяться, то на весь салон вмикають улюблений шансон. Дуже багато нарікань і на стан самих автобусів – іржавий корпус, обдерті сидіння, іноді під час руху відвалюються колеса.

Деякі перевізники намагаються робити хоч якісь кроки для удосконалення роботи, херсонці це також відмічають. Проте поки що негативу більше.

На державному рівні вирішили боротись із подібними явищами, бо схожа ситуація зустрічається по всій країні.

Так, Міністерство інфраструктури має намір до 2030 року повністю відмовитися від перевезення пасажирів за допомогою маршруток. Ці плани містяться в Національній транспортної стратегії України до 2030 року Drive Ukraine. Маршрутки мають замінити комфортабельні неолайнери.

Щоправда, не уточнюється, чиїм коштом будуть робити такий перехід.

Можливо, до 2030 року в Херсоні знайдуться кошти на оновлення громадського транспорту. І по збудованому мостопереходу їздитимуть вже нові автобуси.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон