Як забезпечити роботою херсонців?

Вчора, 17 липня, відбулася вільна дискусія з проблемних питань у рамках реалізації Проекту технічного співробітництва «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні».

До роботи долучились старший технічний радник Проекту Міжнародної організації праці Джемал Ходжич, старший спеціаліст з питань зайнятості регіонального офісу МОП (Будапешт) Даніела Зампіні, національний координатор Проекту Тетяни Міненко, директор Херсонського облансого центру зайнятості Євгеній Єрашов, голова Об'єднання організацій роботодавців Херсонщини, директор ТОВ НВП «Херсонський машинобудівний завод» Олександр Олійник, представники державних та приватних підприємств, керівництво Херсонського міського центру зайнятості.

Про особливості ринку праці Херсонщини, сезонну зайнятість та приклади співпраці з роботодавцями розповів директор обласного центру зайнятості Євгеній Єрашов.

За його словами служба зайнятості є надійним партнером роботодавців, адже головна задача служби – якісна та своєчасна комплектація вакантних місць.

«Обласна служба зайнятості враховує реальну потребу роботодавців в області та організовує навчання та підвищення кваліфікації шукачів роботи згідно цієї потреби, - підкреслив Євгеній Єрашов. – Але є і питання, що потребують відповідних рішень, це застаріла матеріальна навчальна база, потрібні нові сучасні навчальні програми, законодавча база потребує удосконалення».

Учасники діалогу долучилися до обговорення порушених питань, також йшлося про брак робочих кадрів, якість навчання, низький рівень заробітної плати, від'їзд українців на роботу за кордон тощо.

Сторони обговорили бачення подальшої реалізації цього Проекту в області, в чому всі дуже зацікавлені, адже кінцева мета Проекту - забезпечити роботою херсонців, зокрема, молодь та жінок.

Додатково:

Проект МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» (2017-2022 роки) реалізується в рамках Данської програми сусідства (DANEP) на 2017-2021 роки та Данської програми підтримки для України.

Його мета-рішення структурних проблем зайнятості та ринку праці на національному і регіональному рівні за рахунок зміцнення соціального діалогу та тристоронніх механізмів.

Херсонський обласний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон