Сказ до обласного центру дістався

Карантин через сказ на Херсонщині запроваджують уже не тільки у віддалених селах, а навіть у великих містах.

Приміром, про карантинні обмеження на кілька місяців оголосили у житловому масиві Таврійський обласного центру. Тут закликають терміново зробити щеплення домашнім тваринам, аби ті не поширювали смертельно небезпечну інфекцію.

А все через звичайне кошеня, якого родина місцевих жителів привезла з Олешківського району області. "Мила тваринка", що виявилася носієм сказу, пустила в хід кігті і пошкрябала двох жінок - тепер вони отримують курс лікування.

У приміському селищі Жовтневе під Херсоном лисеня серед білого дня бігало присадибними ділянками і зупинками громадського транспорту і вкусило двох пенсіонерів - чоловіка та жінку. Лисеня так і не впіймали, а от люди, які контактували з ним, тепер отримують свою порцію профілактичних ін'єкцій.

Завідувач міського травматологічного пункту Євген Миронов каже, що по допомогу після нападів тварин сюди звертається в середньому по троє-п'ятеро пацієнтів на тиждень. Зазвичай на людей нападають бродячі собаки та коти. Але в місті, що межує з дніпровськими плавнями, бувають небажані контакти і з іншими тваринами - єнотоподібними собаками, тхорами та навіть кажанами. І всі вони - потенційні носії сказу.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон