Арабська худоба їстиме херсонське сіно

Арабські коні та верблюди куштуватимуть українське сіно -агрофірма у Чаплинському районі Херсонської області підписала контракт на його експорт до Саудівської Аравії.

І вже пройшла всі необхідні техперевірки для підтвердження якості товару та відповідності світовим стандартам обладнання для досушування сіна і його пресування.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Маргарита Степанова з цього приводу додає, що у Скадовському, Олешківському й Нововоронцовському районах краю працюють ще кілька сільгосппідприємств із тваринницькими комплексами, де є сучасне обладнання для заготівлі сіна. Але шукати на нього покупців у далекому зарубіжжі наразі не обов'язково.

Адже сіно у паках активно скуповують вітчизняні виробники пелетів, що їх напередодні опалювального сезону пропонують за півтори тисячі гривень за тонну. За кордоном, звісно, можна отримати й більше, але збирання документів для таких угод і митні формальності - чималий клопіт та втрата часу.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон