Херсонським пенсіонерам підвищать пенсію, але не всім

Шановні пенсіонери, готуйтеся – вам підвищать пенсії, але ви станете ще більш бідними... 1 липня буде змінено розмір пенсій, як мінімальної так і максимальної.

Мінімальна пенсія зросте до 1 435 грн., а максимальна – до 14 350 грн. Так само з 1 липня буде збільшено й прожитковий мінімум:

- на одну особу в розрахунку на місяць – з 1 700 грн. до 1 777 грн. ;

- для осіб, які втратили працездатність – з 1 373 грн. до 1 435 грн.

Починаючи з 1 липня, у зв'язку із підняттям "мінімалки" органи Пенсійного забезпечення автоматично перерахують:

- мінімальну пенсійну виплату (крім пенсії за особливі заслуги перед Україною) для осіб, які не мають страхового стажу для чоловіків 35 років, для жінок 30 років (для осіб, яким пенсія призначена до 1 жовтня 2011 року відповідно 25 та 20 років страхового стажу), її розмір буде піднято з 1 373 грн до 1 435 грн.;

- максимальний розмір пенсії (крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною), тут максимум складе – 14 350 грн.;

- розмір надбавки, передбаченої Законом «Про донорство крові та її компонентів». Розмір надбавки буде збільшено з 170 грн. до 177,70 грн.

Економісти порахували, що вже з середині липня – початку серпня слід очікувати підняття роздрібних цін на продукти харчування на 5 – 12%, що на кілька відсотків більше ніж зараз здійснюється підняття виплат.

Крім того, фахівці вважають, що необґрунтоване підняття виплат потягне за собою зростання інфляції до +7% (на кінець року).

Слід так само очікувати поступового зростання цін та тарифів на послуги, адже підприємства та установи мають, відповідно до чинного законодавства, перерахувати посадові ставки та оклади, що потягне за собою суттєве зростання тарифів, які будуть зростати по мірі того, як підприємства робитимуть перерахунки.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон