Херсонські депутати підтримали ініціативу "Самопомочі"

Одним із позитивних моментів учорашньої сесії Херсонської міської ради стала підтримка звернення до депутатів Верховної ради Українипро ухвалення законопроекту 6240 "Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших мобільних всередині країни громадян)".

За зверненням депутата від ВО "Самопоміч" Диниса Бердника було отримано 30 голосів підтримки депутатів Херсонської міської ради.

Херсон долучився до міст, які закликають забезпечити внутрішньо переміщених осіб правом голосувати на місцевих виборах (за місцем реєстрації на неокупованій території) та обирати депутатів-мажоритарників до Верховної Ради України.

Кілька міст підтримали раніше - іще кілька долучаються до підтримки законопроекту, який наразі знаходиться у Верховній Раді України. Внутрішньо переміщені особи - це такі самі громадяни України, як і ми, отже, повинні мати таку саму змогу не лише бути обраними, але й голосувати.

Якщо брати Херсон, то це понад 13 тис. осіб, які наразі не можуть голосувати на місцевих виборах. Ми щиро віримо, що на наступних виборах таку змогу матимуть.

Нагадаємо, що лише в Херсоні понад 13 тис. внутрішньо переміщених осіб. Усі вони повинні мати такий самий набір прав, як і мешканці не окупованої України - на цьому ми наполягаємо і будемо наполягати.

Дякуємо колегам за підтримку та громадськості за небайдужість!

Самопоміч-Херсон

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон