Керівники Херсонщини приєдналися до Хресного ходу

Сьогодні, 30 травня, у Херсоні відбувся Хресний хід з Чудотворною Касперівською іконою Божої Матері - найвідомішою християнською святинею півдня України, яку православні херсонці проводжали до Одеси.

Долучилися до урочистої ходи керівники Херсонщини - голова ХОДА Андрій Гордєєв та голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, депутати обласної та міської рад, громадськість.

Касперівська чудотворна ікона Божої Матері є великою святинею міст Херсона й Одеси. Її шанують православні віряни і вважають чудотворною.

До чудес, здійснених Касперівською іконою Богородиці, відносять не лише зцілення від тяжких хвороб, а й порятунок Одеси від ворожого флоту під час Кримської війни 1853-1855 років. Після молитви вірян перед святинею та Хресної ходи на Покрову, вороги раптово розвернулися і залишили Одеську бухту.

... Маю велику надію та віру, що Касперівська ікона й надалі здійснюватиме дива на всі молитви віруючих, а також захищатиме український народ від лиха і несправедливості, - висловив надію Андрій ГОРДЄЄВ.

P.S. Чудотворна Касперівська ікона Божої Матері перебувала в Свято-Духівському кафедральному соборі Херсона з 28 по 30 травня, де всі бажаючі могли помолитися їй.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон