В Олешківському районі знову горить ліс

У Херсоні чутно гуркіт авіації. Гелікоптер Міноборони і два літаки, що терміново прибули зі столиці, не встигають набирати воду.Крилаті задіяні у гасінні масштабної лісової пожежі. Тільки 27 травня ДСНС-ники приборкали полум'я у лісовому масиві неподалік Олешків, і вже — нова біда.

Горить у Раденському лісництві. За останніми даними вогонь встиг знищити понад 100 га хвойного масиву, більше половини з яких — верховий ліс. Пожежу гасять 34 одиниці техніки та понад сто чоловік особового складу ДСНС та лісгоспу. На допомогу їм прибули рятувальники з Миколаївської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Неподалік місця пожежі розгорнули пересувний оперативний штаб, який очолили начальник ГУ ДСНС у Херсонській області Сергій Чорний та заступник голови ХОДА Валим Чабан. Ситуація з ліквідацією пожежі ускладнюється сильними поривами вітру. Причина загоряння поки не відома.

Марина САВЧЕНКО
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон