Жорсткі рішення в управлінні об’єктами комунальної власності Херсонщини

Такі, жорсткі, але необхідні рішення були прийняті сьогодні, 22 травня, на засіданні постійної комісії з питань управління об'єктами комунальної власностіХерсонської обласної ради

Розпочалося засідання з відкриття конвертів та оголошення переможців конкурсу на право оренди комунального майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області.

Зокрема, декілька конкурсів на розміщення аптечного пункту виграло ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Медпрепарати», а ТОВ «Інтеравіа» стала переможцем конкурсу на розміщення офісних приміщень в херсонському аеропорту.

На жаль, через відсутність заяв два конкурси на оренду приміщення в КП «Херсонські авіалінії» не відбулися. Тому депутати прийняли рішення оголосити повторні конкурси.

Разом з тим, за проханням самого директора аеропорту депутати не погодили подовження договору оренди з ТОВ «DFT-Південь», оскільки якість роботи компанії не відповідає затвердженим вимогам і, окрім цього, ТОВ «DFT-Південь» має перед аеропортом борг, через який наразі іде судовий процес.

Через наявність заборгованості було підтримано і розірвання договору оренди нежитлового приміщення між комунальною установою з капітального будівництва та експлуатації Херсонської обласної ради та головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області.

Розглянувши прецедент з ПП «Е-Фарма» щодо відмови від укладання договору оренди, конкурс, який вони виграли декілька місяців назад, депутати вирішили не надавати дозволу на заключення договору з іншим учасником, а оголосити повторний конкурс. Зважаючи, що це вже не перший такий випадок, члени комунальної комісії погодилися з необхідністю введення жорсткого правила.

Відтепер компанії-переможці конкурсів, які відмовляються від укладання договору оренди, в тому числі на користь іншого учасника, дискваліфіковуватимуться від участі в усіх інших конкурсах оренди та будуть вимушені негайно звільнити орендоване приміщення.

Херсонська обласна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон